Mrzla gora, Turska gora in Ledinski vrh

Planinsko društvo Ribnica vas v sodelovanju s PD Kočevje vabi v soboto, 15. julija 2017, na

A skupina: MRZLO GORO (2.203 m),
B skupina: TURSKO GORO (2.251 m),
C skupina: LEDINSKI VRH (2.108 m).

· Turi A in C organizira PD Kočevje, turo B pa PD Ribnica.
· Odhod: v soboto, 15. julija, ob 4.00 z glavne avtobusne postaje v Kočevju, ob 4.20 z glavne avtobusne postavje pri cerkvi v Ribnici.
· Prevoz: organiziran.

· Izhodišče za vse skupine: Koča pod slapom Rinka (930 m).
· Čas hoje (okvirno): A skupina: 9-10 ur. B skupina: 8-9 ur. C skupina: 7-8 ur.
· Zahtevnost poti: A: zelo zahtevna pot. B: zelo zahtevna pot. C: lahka pot + zahtevna pot do Okrešlja. Vse so kondicijsko zahtevne ture.
· Točka Slovenske planinske poti: Frischaufov dom na Okrešlju (1.369 m).

· Prijave z akontacijo: v torek, 11. julija, ob 19. uri, v pisarni PD Ribnica na Škrabčevem trgu 5 v Ribnici. Akontacija 20 EUR se plača ob prijavi.

· Načrt poti:
Avtobus nas bo pripeljal do zatrepa Logarske doline, kjer se bomo razdelili v tri skupine:
Skupina A: Mrzla gora
Mimo slapu Rinka se bomo povzpeli do Frischaufovega doma na Okrešlju (1.369 m), od koder bomo pot nadaljevali v smeri Savinjskega sedla in na razkrižišču zavili desno na Mrzlo goro (2.203 m). Sestopili bomo po poti vzpona.  
Skupina B: Turska gora
Mimo slapu Rinka se bomo povzpeli do Frischaufovega doma na Okrešlju (1.369 m), od koder bomo pot nadaljevali v smeri Turskega žleba, skozi katerega se bomo povzpeli do vrha žleba in na vrh Turske gore (2.251 m). Sestopili bomo po poti vzpona.  
Skupina C: Ledinski vrh
Mimo slapu Rinka se bomo povzpeli do Frischaufovega doma na Okrešlju (1.369 m), od koder bomo pot nadaljevali na Savinjsko sedlo (2.001 m) ter dalje na Ledinski vrh (2.108 m). Sestopili bomo po poti vzpona.

· Potrebna oprema: potrebna je vremenu in razmeram primerna planinska oprema za hojo, visoki, čez gleženj segajoči planinski čevlji z dobro narebrenim podplatom, vetrovka, kapa in rokavice, sončna očala, sončna krema, pokrivalo, zložljive pohodne palice, čelada (za vse tri skupine), malica in pijača (vzemite dovolj vode); za nazaj bo hrana možna tudi v Frischaufovem domu na Okrešlju; osebni dokument, veljavna planinska izkaznica za leto 2017 in varen korak. Za skupino B še: plezalni pas, samovarovalni komplet, rokavice za ferate.

· Informacije in vodje:
     · vodja pohoda A: Toni Žuk, vodnik PZS, informacije: 041 322 918,
     · vodja pohoda B: Zdenka Mihelič, vodnik PZS, informacije: 041 222 358,
     · vodja pohoda C: Simon Figar, vodnik PZS, informacije: 041 373 184.

VEČ v priloženem vabilu.

Lepo povabljeni!

Srečno in varen korak,
PD Ribnica