Ratitovec (Altemaver), 15. 12. 2018

Planinsko društvo Ribnica vas vabi soboto, 15. decembra 2018, na

RATITOVEC/ ALTEMAVER (1667 m).
· Odhod: v soboto, 15. decembraob 6. uri z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici.
· Prevoz: organiziran.

· Izhodišče: Prtovč (1011 m).
· Čas hoje (okvirno): vzpon 2 uri, sestop 2 uri, skupaj 5 ur.
· Zahtevnost poti: lahka zimska tura, težavnost odvisna od razmer.
· Višinska razlika: 656 m.
· Načrt poti:
Prtovč (1011 m)-ravnica Razor (1450 m)-Krekova koča na Ratitovcu (1642 m)-vrh Ratitovca/Altemaver (1667 m)–sestop po isti poti.

· Prijave z akontacijov torek pred pohodom, 11. decembra 2018, ob 18. uri v pisarni PD Ribnica, Škrabčev trg 5, Ribnica
Akontacija 15 EUR se plača ob prijavi.

· Potrebna oprema: vremenu in razmeram primerna planinska oprema za hojo, topla obleka, predvsem pa dobra planinska obutev (z narebrenimi podplati), zložljive pohodne palice, derezice (male), malica in pijača, osebni dokument, zdravstvena izkaznica, veljavna planinska izkaznica za leto 2018 in varen korak.

· Vodja pohoda s strani PD Ribnica: Stane Babič, vodnik PZS, informacije: 041 415 308 ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

· Opis: Iz Prtovč (1011 m) se bomo podali proti dolini oz. ravnici Razor in od nje do Krekove koče. Če bodo razmere dovoljevale, se bomo povzpeli še na najvišji vrh Ratitovca, na Altemaver. Sestopili bomo po isti poti.
Ratitovec je samostojni gorski masiv, sestavljen iz štirih izrazitejših vrhov in je podaljšek grebena Spodnjih Bohinjskih gora oz. Peči. Greben prehaja v planoto Jelovica. Čeprav je po višini dokaj skromen, ga ne smemo podcenjevati, saj ima predvsem pozimi vse lastnosti visokogorja.